Eerlijk over verbruik

Algemene disclaimer Verbruikscampagne

Deze campagne is ontwikkeld om eerlijk te communiceren over jouw verbruik in de praktijk. En om daar eerlijk over te communiceren hebben wij, Suzuki Nederland een app ontwikkeld om beter inzicht in jouw eigen verbruik krijgen. Wij vragen Suzuki-rijders om de app te gebruiken en zo te ontdekken wat het persoonlijk verbruik is. En wij geven jou graag inzicht in jouw eigen verbruik in vergelijking met andere Suzuki-rijders en in vergelijking met het officiële verbruikscijfer. De app geeft daarom ook andere Suzuki-rijders inzicht over het verbruik in de praktijk.

Het officiële verbruikscijfer betreft verbruikscijfers gemeten volgens officiële EU-meetmethoden in een door de EU wettelijk voorgeschreven testcyclus. Deze test wordt uitgevoerd onder in Europese richtlijnen voorgeschreven testcondities. Het praktijkverbruik kan daarom afwijken, want het is onder meer sterk afhankelijk van uw rijgedrag en de rijomstandigheden (zoals weersomstandigheden, belading, bandenspanning, stroomgebruikers en het wegdek). Het officieel verbruikscijfer wordt conform wetgeving, tot op één decimaal nauwkeurig, uitgedrukt in kilometer per liter en liters per 100 km liter voor benzine conform het Besluit etikettering energiegebruik personenauto's. In deze campagne is ervoor gekozen om te communiceren in het aantal liters brandstof t.o.v. het aantal kilometers omdat dit het beste aansluit bij de communicatie van consumenten. Daarbij ronden wij de cijfers af en communiceren we ronde getallen.

Het verbruik volgens Suzuki rijders betreft verbruik volgens gebruikers van de Verbruik-app van Suzuki. Het praktijkverbruik volgens Suzuki rijders bij aanvang van de campagne is bepaald op basis van de huidige beschikbare cijfers van AutoWeek (www.autoweek.nl/verbruiksmonitor) en TravelCard.

Het officiële verbruikscijfer is op basis van de meest verkochte, handgeschakelde, benzine-uitvoering. De verbruikscijfers als getoond op onze website bij de verbruikscijfers worden gebaseerd op de (samengevoegde) gegevens verzamelt door Suzuki-rijders in de app. Daarbij ronden wij de cijfers af en communiceren we ronde getallen.

Officiële verbruikscijfers:

Suzuki Celerio: Brandstofgegevens volgens de Euro-6-norm, EC 2014/136W: 3,6 l/100 km; 27,8 km/l; CO2-uitstoot: 84 g/km

Suzuki Swift: Brandstofgegevens volgens de Euro-6-norm, EC 2015/45W: 4,3 l/100 km; 23,3 km/l; CO2-uitstoot: 99 g/km.

Suzuki Baleno: Brandstofgegevens volgens de Euro-6-norm EC 2015/45W 1.2 Dualjet-uitvoering: 4,2 l/100 km; 23,8 km/l; CO2-uitstoot: 98 g/km, 1.2 Dualjet-SHVS-uitvoering: 4,0 l/100 km; 25,0 km/l; CO2-uitstoot: 93 g/km, 1.0 Boosterjet-uitvoering: 4,4 l/100 km; 22,7 km/l; CO2-uitstoot: 103 g/km.

Suzuki S-Cross: Gemiddeld brandstofverbruik volgens de Euro 6-norm, benzine EC 2015/45W: 5,0 – 5,7 l/km; 17,5 – 20,0 km/l; 113 – 128 g/km.

Suzuki Vitara: Brandstofgegevens volgens de Euro-6-norm, 1.6 benzine-uitvoering EC 2014/136W: 5,3 l/100 km; 18,9 km/l; CO2-uitstoot: 123 g/km, 1.4 Boosterjet benzine-uitvoering EC 2015/45W: 5,2 l/100 km; 19,2 km/l; CO2-uitstoot: 121 g/km.

Gedurende de campagne worden de cijfers van het gebruik van Suzuki rijders aangepast met de nieuw verzamelde cijfers uit de Verbruik-app van Suzuki.

Aan de verbruikscijfers volgens gebruikers van de Verbruik-app van Suzuki kunt u geen rechten ontlenen. Het betreffen uitsluitend cijfers op basis van ervaringen en rijgedrag van individuele Suzuki-rijders. B.V. Nimag is niet aansprakelijk voor schade van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of samenhangt met (deelname aan c.q. gebruik van) de applicatie. B.V. Nimag is niet aansprakelijk voor schade van welke aard dan ook die samenhangt met of voortvloeit uit het gebruik van de applicatie of andere technische faciliteiten. Eventuele onzorgvuldigheden of andere fouten op de website of applicatie kunnen geen enkele verplichting voor B.V. Nimag noch aanspraken van u als Suzuki rijder doen ontstaan. De door u aan de app toevertrouwde (persoons)gegevens worden opgenomen in een gegevensbestand van B.V. Nimag. Op dit gegevensbestand is de Wet bescherming persoonsgegevens van toepassing. U geeft door gebruikmaking van de app toestemming om uw (persoons)gegevens te gebruiken en te verwerken voor de organisatie en uitvoering van de campagne.